vrijdag 17 januari 2014

Oreocake

Hi!
Deze keer hebben we oreocake gemaakt. Wij vonden hem lekker!



Ingrediënten:
200 gram margarine
200 gram suiker
200 gram cakemeel
Een klein beetje citroensap
Een mespuntje zout
4 eieren
2 rollen oreo

Bereiding:
Je begint met de oreo. Je draait de oreo van elkaar af en haal met een mes de creme eraf. Doe de koekjes zonder de creme in de staafmixer net zo lang tot het niet meer kleiner kan. Doe dit totdat je 150 gram hebt en doe dit tijdelijk in een bakje. 150 gram is ongeveer anderhalve rol. Doe daarna de rest van de oreo's heel in de staafmixer en maak deze tot kleine stukjes. Doe ook deze tijdelijk in een bakje.
Dan ga je verder met het bereiden van de cake. Zorg ervoor dat voor je begint alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de over alvast voor op 165 graden.
Doe de boter en de suiker in een kom en mix tot het romig is.  Doe dan de eieren, het zout en de citroensap erbij en mix dit mengsel circa 5 minuten. Vet het cakeblik in en bestrooi het met bloem. roer de cakemeel door het beslag heen, maar klop niet! Dan stuift namelijk alles op. Verdeel daarna de cake in twee delen. In het ene deel doe je de hele kleine kruimeltjes van de oreo en in de andere doe je de wat grote stukjes oreo. roer beide delen los van elkaar goed door elkaar heen. Doe daarna het beslag in de cakevorm. Je moet de cake met grote stukjes oreo onderin en de zwarte cake boven op. De zwarte cake is namelijk zwaarder en loopt vanzelf naar beneden.

We hopen dat jullie het net zo lekker gaan vinden als ons. Veel succes met het maken!

Kus Sanne & Mattanja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten